Mozzart donirao sredstva za zaštitnu opremu medicinara bolnice u Kosovskoj Mitrovici

 Ova kompanija donirala je ukupno 100.000 evra bolnicama u Srbiji. Od tih sredstava nabavljeni su i medicinski aparati za COVID ambulante

0
Foto: Mozzart

Donacije kompanije Mozzart je dragocena i dolazi u pravo vreme, kada nam je najteže, i biće upotrebljena za nabavsku zaštitne opreme koja nam je preko potrebna za sve zdravstvene radnike koji se nalaze na odeljenjima koja su u neposrednom kontaktu sa obolelima…

Ovako je doktor Zlatan Elek, v. d. direktora bolnice u Kosovskoj Mitrovici opisao značaj donacije regionalnog lidera u oblasti igara na sreću u vrednosti 10.000 evra. Prema njegovim rečima, zdravstveni radnici su najizloženiji virusu korona i od njihove adekvatne zaštite zavisi na koji način će se Srbija nositi sa pandemijom.

– Cilj naše države je da se sačuvaju bolnice i zdravstveni radnici koji će lečiti obolele od korona virusa. Ako nam obole zdravstveni radnici, onda nećemo imati koga na ovim prostorima, Kosova i Metohije da pruži zdravstvenu zaštitu koja je u ovom momentu neophodna našim pacijentima – objasnio je Elek.

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću kroz nekoliko dana donirao je 100.000 evra bolnicama direktno u gradovima koja su epidemiološka žarišta. Od tih sredstava nabavljene su posteljine, zaštitna oprema i uniforme, ali i medicinski aparati za COVID ambulante.

– Sada je trenutak da pokažemo društvenu odgovornost i solidarnost više nego ikada. Naravno da u trenucima kada nam je promet opao za 95 odsto, dok su sva naša uplatno isplatna mesta su zatvorena, a na platnom spisku 4500 zaposlenih, to nimalo nije lako.  Koliko naša kompanija polaže na ulaganje u zajednicu  u kojoj posluje i koliko je društvena odgovornost utkana u sve odnose u Mozzartu, možda najbolje pokazuje podatak da imamo 300 zaposlenih volontera direktno na terenu, koji obzirom da nemaju radne obaveze dostavljaju pakete starijima od 65 godina, razvoze dezinfekciona sredstva za bolnice i klinike, dobrovoljno daju krv… Donacije bolnicama su deo finansijskog paketa pomoći od 400.000 evra koji od uvođenja vanrednog stanja u koordinaciji sa nadlaženim službama raspoređujemo po prioritetima, poručio je Borjan Popović iz kompanije Mozzart.

Dr Zoran Elek i zahvalnica kompaniji Mozzart

Stanje u Kosovskoj Mitrovici je stabilno, ali izuzetno ozbiljno. Ponašanje građana i i funkcionisanje bolnice prilagođeno je svim merama koje su predložene od strane Kriznog štaba i Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Sva odeljenja funkcionišu i pružaju dvadesetčetvoročasovnu kontinuiranu zdravstvenu zaštitu u obimu koji je neophodan u vanrednim uslovima.

– Za obolole od korona virusa opredeljene su tri bolnice, u okviru Zdravstvenog centra i privremena bolnica u okviru Studentskog doma. Nadamo se da će nam ti kapaciteti biti dovoljni za lečenje svih obolelih. Samim tim donacija kompanije Mozzart dobija na značaju, jer su neposredni učesnici unapređenja zdravlja naših sugrađana, kroz nabavku gorepomenutih zaštitnih sredstava – zaključio je dr. Elek.