“Možeš ti, ali nemoj mene da teraš, ja hoću da radim…”: Vučić se oštro suprotstavio zabrani rada nedeljom

19
BETAPHOTO/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll/MO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne razume ideju o uvođenju zabrane rada nedeljom i da je “najbolje da ne radimo ništa, a da plate budu velike”.

“Ne znam čija je to ideja. Video da sam da su Crna Gora i Hrvatska to usvojile. Ja sam protiv toga. Svaki čovek bi hteo da ima zagarantovano slobodno vreme. Ali, možeš ti, ali nemoj mene da teraš, ja hoću da radim”, kazao je on, a preneo B92.

Vučić je ukazao da se zabrana rada nedeljom u Crnoj Gori i Hrvatskoj nije pokazala dobrom.

“Sada, kada imamo rast ekonomije treba da ga podstičemo, da se hvalimo da radimo više, a ne manje. Znam da niko ne voli to da čuje, ali to je istina”, istakao je on.

Vučić je rekao da od marketa postoje i važnija preduzeća za ekonomiju koja treba da rade nedeljom.

“Zna se kako se plaća rad nedeljom. Nemojte da sprečavate da se radi nedeljom”, poručio je on.

Vučić je kazao da će posle ovog krenuti da traže da ne radimo ni petkom, da ne radimo od sedam do 16, kasnije od devet do 17 i tako dalje.

“Najbolje da ne radimo ništa, a da plate budu velike. Ne mislim da je to realno i nikada nisam voleo da obmanjujem narod, takve odluke ne treba da donosimo”, kazao je on.

Vučić se osvrnuo i na pomeranje radnog vremena i rekao da je na razume, kao i da to zamera ministru za rad Zoranu Đorđeviću.

19 KOMENTARA

 1. Valjda će sada bar malo jasnije biti onim robovima koji rade za 250 evra za koga glasaju…a možda i neće…videćemo uskoro…

 2. BRAVO ZA PREDSEDNIKA SADA CE OVA NE MALA I NE MALO IZRABLJIVANA SIROTINJA MOZDA DOBITI MAKAR TAJ JEDAN DAN U MESECU DA BUDU SA SVOJIMA ILI MAKAR DA SE ODMORE JER TO SU UGLAVNOM ZENE KOJE SU PRED PENZIJU PA JE NJIMA TO PREKA POTREBA NJIHOVI POSLODAVC I KAO I VI PREDSEDNICE BRINU O SVOM DZEPU PA CE TO BITI I JEDINI SLOBODAN DAN

 3. Sramota!!!Tako kaze covek koji nema dana radnog staza,ako ne racunamo mafijasku delatnost!Inicijativi dodajem i da se BAREM nedeljom ukine TV,radio signal i internet,da ga BAREM tada ne gledamo i ne slušamo!Bitange
  !!!

 4. ” Zna se kako se plaća rad nedeljom.” Ahhahaa … da, da , zna se! Ali izgleda da mi svi znamo, a on ne zna. Ili se samo malo pravi.

 5. ON pojma nema kako se radnici plaćaju (ne plaćaju) nedeljom. On pojma nema da je on na funkciji i da to nije njemu radno mesto, a to znači da može u bilo koje vreme da obavlja svoje poslove i obaveze. On misli da je on ministar za rad i socijalna pitanja, pa onda – šta će nam ministar Đorđević i kompletno ministarstvo. Kakvim se on rečnikom obraća!

 6. Raspitaj se malo predsednice, da li su radnici, future i stampe sistem placeni vikendom, godisnje imaju preko 400 sati prekovremenog rada koje naravno nije placeno, pa vi sad izracunajte koliko je to para na 2000 hilj, radnika koje idu gazdi i dzep, al skupa je jahta za odrzavanje

 7. IZVOLITE PREDSEDNICE U MALOPRODAJU ZAPOSLITE SVOJE CLANOVE PORODICE PA NEKA NEDELJOM DOPRINOSITE PRIVEDI A DOZVOLITE NAMA OSTALIMA MALO VREMENA ZA DECU

 8. Užas,ne mogu da verujem da je ovo izjavio.Roditelji da rade cele nedelje a decu da puste dilerima na ulicu.Narko Predsednik.Porodica na zadnjem mestu.

 9. Kada bi svako radno mesto bilo samo da se palaca jezikom i pri tom da ga drugi hrane , oblace, peru i peglaju onda bi svi mogli da “rade” i nedeljom.

 10. Hoćeš da ti kažem kako se plaća, nikako. Sram te bre bilo. Veliki si ti radnik. Ljudi rade za minimalac, bez jednog slobodnog dana po dve nedelje. Puuuuu

 11. Каже то човек, без дана радног стажа, као да је свакоме посао исти као његов, просипање магле.

Comments are closed.