„Moraš biti ludak da ovu bolest trpiš na nogama, kad jednog dana konačno umrem, hoću da to bude na terenu“: Gatuzo govorio o problemu sa vidom

0
Fabrizio CorradettiFab / LaPresse / Profimedia

Trener Napolija Đenaro Gatuzo i je posle sinoćnjeg meča sa Torinom govorio je o svojim zdravstvenim problemima. On je proteklog vikenda protiv Lacija vodio meč sa povezom preko oka, a preskočio je i nekolika interjuva, jer mu se stanje s vidom pogoršalo.

Italijan boluje od autoimune bolesti koja mu utiče na kvalitet vida. Ponekad se događa da stvari vidi duplo. Sinoć je pred kamere došao s vidljivim problemima na desnom oku koje mu je bilo skoro, pa, zatvoreno. Posledica miastenije. Mišići koji kontroliču oči oslabe, izgube kontrolu.

Znajući da će javnost samo o tome pričati više je govorio o bolesti nego o samoj utakmici.

“Ni momcima u svlačionici nije lako da me gledaju ovakvog, znam to. Ali živ sam. Bolujem od miastenije već 10 godina, ovo je treći put da se javila, samo sada baš gadno. Proći će ipak i oči će se vratiti u normalu“, rekao je Gatuzo, a prenosi Mocart sport.

Nije međutim sve baš tako bezazleno. I nije baš da samo izgleda čudno.

“Zbog bolesti budeš iscrpljen, a 24 sata dnevno sve vidiš duplo. Samo ludak kao ja može da izdrži to ceo dan na nogama“.

Kao i na terenu, Rino sve podnosi bez drame i prenemaganja.

“Ovo je moj život, a postoje i gore stvari. Znam da neki ljudi već misle da mi je ostalo još mesec dana života, ali uveravam vas da je sve u redu. A i kad jednog dana konačno umrem, hoću da umrem tamo gde sam živeo, na fudbalskom terenu“.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500