“Moram nešto da dodam…”: Dr Kisić pojasnila preporuku za škosku decu koja se vraćaju sa letovanja

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 doneo je danas, između ostalog, preporuku koja se odnosi na decu školskog uzrasta prema kojoj bi ona, ukoliko se neposredno pre polaska u školu vrate sa letovanja, trebalo da prate nastavu onlajn 10 dana od dana povratka u zemlju.

Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević objasnila je na današnjoj konferenciji za medije da to ne znači da su ta deca oslobođena od škole po povratku u zemlju i da se ta preporuka odnosi na sve aktivnosti, ne samo na školske.

“Moram nešto da dodam, kada je u pitanju prepourka za decu, ne znači da su deca oslobođena od škole po povrtaku u zemlju, a da mogu da obavljaju druge aktivnosti” rekla je Darija Kisić Tepavčević.

Kisić Tepavečević navela je da nije doneta odluka o merama prema građanima koji se vraćaju iz inostranstva, iako se o tome intenzivno diskutovalo.

“Apelujemo na sve naše građane da kada se vrate u našu zemlju imaju još veći stepen predostrožnosti u pogledu maksimalne inkubacije, odnosno 14 dana, da se trude da imaju što manja kontakata, da koriste mere prevencije”, poručila je Kisić Tepavčević.