“Morali smo Mihajlovića da primoramo da ode u Rim. Hteo je da ostane, a virus je opasan za njega…”: Kondicioni trener Bolonje kaže da je njihovom treneru najbolje sada sa porodicom

0
Profimedia

Trener Bolonje, srpski fudbalski stručnjak Siniša Mihajlović poslat je u Rim jer koronavirus može da bude izuzetno opasan tokom oporavka od leukemije.

“Skoro pa smo morali da primoramo trenera da napusti Bolonju. On je želeo da ostane ovde zbog ljubavi prema klubu”, rekao je kondicioni trener Bolonje Masimilijano Markezi za E-TV.

Mihajlović se vratio u svoju kuću u Rimu kako bi bio sa porodicom jer bi se bio pod velikim rizikom kada bi se zarazio koronavirusom.

Njemu je u junu dijagnostifikovana leukemija i do sada je imao tri perioda hemoterapije i transplantaciju koštane srži.

“Sigurniji je u Rimu. Važno je da se ne zarazi jer iskreno nismo imali studije slučaja o ljudima sa ovim virusom koji su imali njegove probleme”, kazao je član stručnog štaba Bolonje.

Neko ko prodje hemioterapiju ima snažno oslabljen imuni sistem i svaka dodatna bolest, pa i običan grup, bila bi izuzetno opasna po njega.

Pokrajina Emilija-Romanja je jedna od tri regije Italije najteže pogodjenih pandemijom koronavirusa, zajedno sa Lombardijom i Venetom.

Iako je Italija u izolaciji kako bi se sprečilo dalje širenje zaraze, virusom korona su zaraženi fudbaleri Juventusa, Sampdorije i Fiorentine.

(Beta)

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

https://dev.nedeljnik.rs/koronavirus-sest-novih-slucajeva-u-srbiji-ukupno-41-pacijent-koji-se-lecio-u-kc-vojvodine-pusten-kuci-szo-o-nesuspenziji-nastave-tramp-o-kontaktima-sa-zarazenima/