“Montenegro erlajns su sahranile vlade Mila Đukanovića i Markovića, izvršili su desant na ekonomiju…”

0
Savo PRELEVIC / AFP / Profimedia

“Montenegro erlajns nije identitetsko, već ekonomsko pitanje i tako ga treba tretirati”, rekao je potpredsednik Vlade Crne Gore i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

“Ta državna kompanija je u ogromnim problemima i sahranile su je Vlade Mila Đukanovića i Duška Markovića, i bahati menadžment koji je svih ovih godina funkcionisao delimično i van zakona”, rekao je Abazović, a prenose podgoričke Vijesti.

Pojasnio je da Vlada Crne Gore nije donela odluku o “gašenju MA, već samo primila informaciju o katastrofalnom stanju u toj kompaniji”.

Abazović je istakao da poštuje “patriotsku notu” koju je vlasnik kompanije “Savana” Veselin Mijač iskazao za spašavanje kompanije, ali i ocenio da je to urađeno neozbiljno.

“Ne samo da je protivzakonito, mi ne možemo da više brišemo dugove MA”, rekao je Abazović. Ako su neke druge Vlade naučile da rade nezakonito, kako je naglasio, nova Vlada će poštovati sve zakone u Crnoj Gori.

Mijaču je poručio da je komplikovano preuzeti kompaniju.

“Ako misli da to može na način samo što će poslati pismo o namerama, bez detaljne analize, mislim da je to u službi dnevne politike, a ne spašavanja kompanije”, ocenio je Abazović.

Naveo je kako je siguran da Vlada pokušava da nađe najbolje modele za kompaniju i njene zaposlene koji nisu primili plate već nekoliko meseci.

“Mi ćemo, kada napravimo kompletnu analizu, pozvati nadležne organe da se pozabave nezakonitim radnjama prethodnih vlada”, istakao je Abazović.

Istakao je da će Vlada biti posvećena pomoći zaposlenima u MA, u domenu koliko bude bilo moguće.

“Nije nam drago što smo došli u ovu situaciju, ali ovo nema veze sa ovom Vladom, već sa bahatim odnosom prema budžetu u prethodnom periodu”, rekao je Abazović.

Ocenio je da je sadašnja opozicija izvršila “desant na ekonomiju” zemlje i ostavila ogromna dugovanja, te poručio da će “brojni funkcioneri morati da odgovaraju.”

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500