“Molio bih sve koji upražnjavaju dodolske rituale da se suzdrže…”: Treća sreća za koncert Filharmonije na otvorenom

1
Foto: Medija centar Beograd

Koncert na otvorenom Beogradske filharmonije i izvođenje “Dizni Fantazije” zakazano je za 7. septembar, najavila je Filharmonija.

Lokacija koncerta je neznatno izmenjena, pa će se tradicionalni filharmonijski piknik održati na Ušću (Novi Beograd, blok 14), pod dirigentskom palicom stalnog gostujućeg dirigenta Danijela Rajskina.

Koncert na otvorenom i izvođenje “Dizni Fantazije” dva puta je odlagano zbog loših vremenskih uslova.

“Svi opravdani i racionalni razlozi su bili nedovoljni da nas uteše zbog vremenskih (ne)prilika koje su nas dva puta omele da poklonimo publici najlepši muzičko-animirani spektakl svih vremena. Zato se sada nadamo trećoj sreći i vedrom septembarskom nebu. Molio bih sve koji upražnjavaju dodolske rituale da se u naredno vreme suzdrže od praktikovanja istih, a Beogradska filharmonija vam obećava nezaboravan spektakl za sve generacije”, poručio je direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac.

Muzičari Beogradske filharmonije sviraće čuvene numere klasične muzike ispod velikog ekrana na kome će se prikazivati kompilacija originalnog filma “Fantazija”, remek-dela Volta Diznija iz 1940, i filma “Fantazija 2000”, zvanično nikada prikazanog na našim prostorima.

Koncert je kao i do sada besplatan i namenjen je svim generacijama. Početak je zakazan za 20 časova, a kapije će biti otvorene tri sata ranije.

1 KOMENTAR

Comments are closed.