“Moja odluka, u skladu sa mojom vizijom tima”: Selektor Đorđević o izostavljanju Nikole Kalinića sa spiska reprezentacije

4
Profimedia

Košarkaši reprezentacije Srbije okupili su se danas, a novinari su imali priliku da sa svima porazgovaraju o predstojećim reprezentativnim obavezama, ali i o minuloj sezoni.

Medijima se obratio i selektor Đorđević, a jedno od pitanja – sasvim očekivano – bilo je u vezi sa izostavljanjem Nikole Kalinića sa spiska igrača koji će krenuti na pripreme Orlova.

“Volim da pričam o onima koji su tu. Bila je to teška odluka, svi koji su bili i na jednom spisku dok sam ja selektor deo su ove grupe momaka i u svakoj sledećoj akciji moraju da budu spremni i da odgovore. Ovakva je bila moja odluka, u skladu sa mojom vizijom ekipe i protivnika protiv kojih ćemo igrati. Na meni je težina tog zadatka da donesem neke odluke. Кada pogledam ovu ekipu ovde, mislim da smo izuzetno spremni, popunjeni na svim pozicijama. Mnogi igrači napravili su iskorak u karijerama i zato su pozvani”, rekao je Đorđević.

4 KOMENTARA

  1. Simonovic je bolji samo to mi kazi, trebao si i Lazica da povedes(u Zvezdi postize u proseku 3.5 kosa, nema ulaz). Macvan…

  2. I dalje tvrdim da nema pojima ! Videlo se njegovo znanje kada nije imao sve zvezde u timu.Gubio je utakmice u finisu i promovisao igrace kojima nije mesto u reprezentaciji. I sada ih ima 2 komada !

  3. Dobar selektor, ali ovo je jače od njega. Izostavio je Nedovića i Kalinića, da bi napravio mesto za partizanovce Milosavljevića i Lukača a možda će biti mesta i za Birčevića i Milutinova. U tom slučaju otpašće Simonović i Marjanović. Ovo je istina!

    • Kakve veze ima Milutinov sa Kalinom,nisu na istoj poziciji.Da ne bude zabune i ja mislim da je greška što ne vodi Kalinu,jer na ton poziciji nema nikog osim Belog.Simonović je igrač za 5 min

Comments are closed.