“Moj tvit je bio smešan, glup i idiotski”: Voditelj BBC o tome zašto je “kraljevsku” bebu predstavio kao šimpanzu

1
Foto: Profimedia

Radio voditelj Deni Bejker uputio je izvinjenje nakon što je BBC objavio vest o njegovom kontroverznom tvitu o kraljevskoj bebi princu Arčiju.

Pokušao je i da objasni šta je želeo da postigne fotografijom koju je objavio na svom Tviter profilu.

Bejker je prvo izazvao poplavu reakcija nakon što je u svom tvitu, na neki način, ismejao najnoviju kraljevsku prinovu, princa Arčija Harisona Mauntbaten-Vindzora. On je objavio crno-belu fotografiju na kojoj se vide žena i muškarac kako drže za ruke sa malom šimpanzom u odelu.

Fotografiju je objavio samo nekoliko trenutaka nakon što su britanski princ Hari i vojvotkinja od Saseksa Megan Markl javnosti pokazali svoga sina.

Deni Bejker je, u razgovoru za Skaj njuz, priznao da je tvit bio u isto vreme smešan, glup i idiotski, ali je takođe istakao da mu uopšte nije bila namera da uvredi kraljevsku bebu na rasnoj osnovi.

“U pokušaju da ismejm kraljevske privilegije i brzinu širenja vesti o rođenju kraljevske bebe posegnuo sam za šašavom fotografijom šimpanze obučene u elegantno odelo. Kada sam našao fotografiju pomislio sam: ‘To je ta’! Tek kasnije sam se setio da je majka deteta tamne puti”, objasnio je on.

Zbog svog tvita Deni Bejker je dobio otkaz na BBC.


1 KOMENTAR

  1. Ako je hteo da se pročuje, ovo je pun pogodak. Sad treba da objavi sliku magarca i da napiše ; ovo sam ja🤣

Comments are closed.