“Moj mentor i veliki prijatelj. Nemam dovoljno reči da opišem svoja osećanja prema porodici Brajant…”: Kako se Novak Đoković oprostio od Kobija Brajanta

0
Foto: Profimedia

Tragična vest da su u helikopterskoj nesreći nastradali Kobi Brajant i njegova kći Đijana Marija, potresla je čitav svet, a posebno je pogođen bio srpski teniser Novak Đoković.

On je napisao emotivnu poruku na svom Tviter nalogu.

“Moje srce žali zbog današnjih vesti. Kobi je bio moj mentor i veliki prijatelj. Ti i tvoja ćerka živećete zauvek u našim srcima. Ne postoji dovoljno reči da opišem svoja najdublja osećanja prema porodici Brajant i svima koji pate zbog ove tragedije. Počivaj u miru prijatelju”, napisao je Đoković.

Novak je o legendarnom košarkašu govorio i u petak gostujući u ESPN emisiji tokom slobodnog dana na Australijan openu.

“Kobi je bio jedan od mojih mentora. Vodili smo nekoliko telefonskih razgovora i, naravno, razgovarali kad se vidimo u prethodnih nekoliko godina. Kad sam prolazio kroz probleme sa laktom i mučio se da na psihičkom i emocionalnom planu iznesem sve te stvari koje su mi se događale, uključujući i pad na listi, on je bio jedan od ljudi koji su bili uz mene. Davao mi je vredne savete, govorio da verujem u sebe i da ću se vratiti”, otkrio je Đoković i dodao:

“Veoma sam mu zahvalan na podršci. Volim Kobija, ko ga ne voli? On je neverovatan momak i jedan od najboljih košarkaša i sportista svih vremena”.