“Moj ćaća je bio najpametniji čovek na svetu. Rekao je ‘j…š kuću, važan je šator'”: Josip Pejaković u Jajcu o izbeglicama i međedima

0
Screenshot

U Jajcu je juče održano obeležavanje Drugog zasedanja AVNOJ-a, na kojem je glumac Josip Pejaković izveo monodramu “Država”.

Naglasio je da se jedino u Jajcu raduje što se zove Josip, dok u drugim mjestima to nije slučaj. Govorio je o konstitutivnosti, poredio ljude i životinje, govoreći o “ovcama i njihovom šišanju”. A onda je, prenosi portal Buka, dodao da se u šumi zna ko je “međed”, a da nigdje nema kao kod nas “3 međeda”.

“Ja sad mogu reći da se zovem izbjeglica, a izbjeglica je onaj kojeg svi izbjegavaju. Ja nisam ni znao da sam izbjeglica dok se nisam vratio. Ja sam pobjegao, a moj ćaća je bio najpametniji čovjek na svijetu. Rekao je je*eš kuću, važan je šator. I svima nam je kupio po šator. Svakog petka, subote i neđelje mi smo vježbali. Kad ti neko kaže eto ih, zgrabi šator i bježi. I 92. godine jedan moj komšija je zavikao eto ih i ja sam zgrabio i bježao. I ja bih i dan danas bjež´o da me šumar nije uhvatio”, poručio je Pejaković, a prenela Buka.