“Mogući dogovori o Trepči i Gazivodama”: Server o sastanku Beograda i Prištine u Vašingtonu

1
Foto. Printscreen Youtube

Profesor univerziteta Džons Hopkins Danijel Server izjavio je da “nije sasvim siguran” da će biti nešto potpisano na sastanku Beograda i Prištine početkom septembra u Vašingtonu, ali ne isključuje mogućnost da bude postignut “neki sporazum u ekonomskom domenu, uključujući onaj o Trepči i Gazivodama”.

“Takođe, moguć je dogovor o specijalnim ekonomskim zonama duž granice između Kosova i Srbije. Sumnjam da će biti sporazuma o većim političkim pitanjima koja se odnose na normalizaciju odnosa, jer se stiče utisak da Beograd nije voljan da prizna Kosovo kao nezavisno i suvereno, a Priština ne može da prihvati ništa manje od toga”, rekao je Server za list Danas.

Kako je dodao, kosovski premijer Avdulah Hoti ima malu većinu u parlamentu i ne želi da rizikuje prevremene izbore, na kojima bi gotovo sigurno ubedljivo pobedio bivši premijer, lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. “…jer se stiče utisak da Beograd nije voljan da prizna Kosovo kao nezavisno i suvereno, a Priština ne može da prihvati ništa manje od toga”, rekao je Server za list Danas.” Мало, по мало, ти полако стичеш праве утиске.

Comments are closed.