Mlađan Đorđević: Onog trenutka kada je Vučić prestao da se bavi podelama na Srbe i Crnogorce, narod Crne Gore je pobedio diktatora…

0
Foto Đorđe Kojadinović za Nedeljnik

Pedsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević izjavio je da se iskreno nada da se u buduće vođenje politike Crne Gore niko neće mešati, jer se pokazalo da je to najveća pomoć koju ova vlast u Beogradu može da pruži.

“Onog trenutka kada je Vučić (javno) prestao da se bavi podelama na Srbe i Crnogorce i pitanje crkve predstavlja kao pitanje nacije, narod Crne Gore je pobedio diktatora. Njegovi izabrani politički predstavnici će sigurno biti dovoljno pametni  da znaju šta im je šta im je činiti, puno je tu čestitih i pametnih ljudi, o čemu svedoči i izjava Zdravka Krivopakića data u emisiji ‘U žiži’ 12. avgusta”, napisao je Đorđević u autorskom teksu za današnje izdanje lista Danas.

Kako je ocenio, ono što Beograd “sme i mora da radi, a što bi bilo u skladu sa međunarodnim pravom” jeste vraćanje u funkciju Saveta za Srbe u regionu koji bi na potpuno transparentan način i uz koordinaciju svih resornih ministarstava i predstavnika Srpske pravoslavne crkve pomogao srpski narod i njegove institucije.

“Postojeći ustavni i zakonodavni okviri, deklaracije i strategije Skupštine Srbije koje se bave ovim pitanjem daju dovoljno mogućnosti za aktivno delovanje i saradnju, a ne kupoprodajni odnos sa Srbima u regionu i djaspori”, naveo je Đorđević.

(Beta)