Mitropolit Hrizostom pozvao vladike da izborom patrijarha potvrde jedinstvo Crkve: “Neka nas Sveti Sava svojim molitvama inspiriše da delujemo na dobrobit sabornosti naše crkve…”

1
screenshot/nova.rs

(Beta) – Mitropolit dabrobosanski Hrizostom pozvao je danas vladike da izbor novog patrijarha na saborskom zasedanju bude izraz jedinstva i sabornosti Srpske pravoslavne crkve (SPC).

“Ovaj Sabor je jedinstven i istorijski jer se prvi put održava u Hramu svetog Save”, rekao je mitropolit Hrizostom nakon liturgije koju je predvodio i kojom je molitveno počelo zasedanje Sabora.

On je rekao da se nada da će Gospod uslišti molitve da Sabor bude srećan i blagosloven i da bude izraz jedinstva i sabornosti crkve.

“Neka nas Sveti Sava svojim molitvama inspiriše da delujemo na dobrobit jedinstva i sabornosti naše crkve”, rekao je on.

Vladike su trenutno na pauzi u obližnjem parohijskom domu nakon čega bi trebalo da počne radni deo Sabora u kripti Hrama svetog Save.

1 KOMENTAR

  1. Istorijski dogadjaj je to sto ste pristali da boravite u hotelu sa 5 zvezdica. Sram vas bilo. Cuvena rec vodje sns sekte je “istirijsko”. U grobnici istorijski birate patrijarha? Zasto ne u Peckoj Patrijarsiji? Zato sto ste postali komercijalisti, politicari, a na duhovnost ste stavili putacu. Ciji ste vi duhovnici? Kome vi sluzite? Antihristima, nekrstima. Sramno vladike, sramno. Cast izuzecima.

Comments are closed.