Mistična metamorfoza beogradske svakodnevice

0

Pozivamo vas na otvaranje izložbe fotografija „Reframing Exercise“ autora Nenada Baćanovića u ponedeljak 02. decembra u 19 časova, u Centru za savremenu književnost „Krokodil“, Karađorđeva 43.

Koristeći objektiv najobičnijeg digitalnog fotoaparata i svoj vrlo jedinstven talenat, autor izložbe fotografija „Reframing Exercise“ – Nenad Baćanović, predstaviće jedan izuzetno idiosinkratičan pogled na Beograd – grad koji ste samo mislili da dobro poznajete, jer ga na Baćanovićevim fotografijama nećete ni lako, niti odjednom prepoznati.

Posetioci Centra za savremenu književnost „Krokodil“, ljubitelji fotografije i znatiželjnici Beograda, imaće priliku da od 2. decembra do 8. januara vide zavodljive, slojevite i višeznačne fotografske konteksture koje svedoče o svetu koji nas okružuje kao o potencijalnom izvorištu najneverovatnijih preobražaja, koji se svakog časa odvijaju pred nama samo ako umemo da ih uočimo. Na ovim fotografijama, sva beda našeg urbanog okruženja – svi trzaji i grčevi jednog nenamernog Beograda – biva snažno i dubinski transformisana. Baćanović traži lepotu tamo gde bismo ponajmanje očekivali da je otkrijemo, a ono što tamo pronalazi prevazilazi sva naša očekivanja.