Mirku Vučiniću zaplenjena imovina i blokirani računi zbog optužbi za utaju poreza: “Oštetio je Italiju za 5,8 miliona evra…”

0
Foto: Profimedia

Bivši kapiten fudbalske reprezentacije Crne Gore Mirko Vučinić suočava se sa velikim problemima u Italiji, zbog optužbe da je utajio porez i time oštetio državu, prenose italijanski mediji.

Zbog toga je odlučeno da mu bude zaplenjena imovina, a i pored žalbe njegovog advokata Antonija Savoja, ta mera je primenjena.

Do sada su mu zaplenjene dve kuće u Lećeu i jedna vila u Rimu, kao i brojni automobili: fiat 500 abart, dva poršea 911, rendž rover, fiat 600, ferari F12 i mercedes S-klase, kao i motor Harli Dejvidson.

Vučinić se tereti da nije prijavio prihode koje je ostvario igrajući u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u dresu Al Džazire, pa je zbog toga oštetio italijanski budžet zaključno sa 2017. godinom za 5,8 miliona evra, prenosi Mondo.

Do sada je veliki broj igrača koji su igrali u Španiji mučio muku sa optužbama za utaju poreza, a obično se sve završavalo nagodbom.