Mirjana Karanović: “Ne verujem da se lupanjem u šerpe može bilo šta postići osim da oni koji lupaju misle da je to nešto važno…”

2
Foto: Igor Pavićević

Javne ličnosti koje sa svojih prozora i terasa učestvuju u akciji inicijative Ne davimo Beograd i Građanskog fronta „Digni glas: Bukom protiv diktature“ lupanjem u šerpe i lonce govorili su za Danas šta misle o akciji.

Dobro je, Srbija odjekuje. Tih nekoliko minuta nismo u logoru. Ovo je  jako dobar način da građani u vanrednom stanju i policijskom času iskažu protest protiv vlasti. Buka je zadivljujuća i ohrabrujuća, rekli su Goran Marković, Srbijanka Turajlić, Vesna Pešić…

Prema podacima inicijatora akcije, u više od 30 gradova građani od nedelje svakog dana prave buku u 20 i 05 minuta, posle aplauza u 20 sati za one koji se bore protiv virusa.

Međutim, glumica Mirjana Karanović za Danas kaže da ona kod Hrama Svetog Save ne čuje buku i da ne veruje u ovakvu akciju.

“Ne verujem da se lupanjem u šerpe može bilo šta postići osim da oni koji lupaju misle da je to nešto važno, samo zato što je ta buka njima blizu, pa su zaglušeni njom i misle i da ostali to čuju isto kao i oni. Već sam to radila pre 22 godine. I evo nas ovde. Bukom protiv diktature – mislim da je besmisleno. Mozgom protiv diktature, to bi bilo mnogo produktivnije. Ali podržavam svaku aktivnost koja pomaže da se ljudi bolje osećaju. Ja ne gledam vesti. Pročitam novine i to mi je dovoljno”, kaže Karanović.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

2 KOMENTARA

Comments are closed.