Mira Banjac: “Deca su predata čoveku koji treba da ih pripremi za život. Ako je sve to uništeno, onda je on apsolutni krivac…”

0
Foto: Printscreen Youtube

“Nikad nije kasno da se žrtve oglase. Dobro je da se to pokrenulo jer su u pitanju deca koja su predata čoveku koji treba da ih pripremi za egzistenciju, da ih pripremi za život. Ako je sve to uništeno, onda je on apsolutni krivac i tu nema zbora”, rekla je za Nova.rs slavna glumica Mira Banjac o glumici Mileni Radulović koja je svedočila da je bila žrtva silovanja od strane čuvenog učitelja glume Miroslava Mike Aleksića.

“I vrlo veliku podršku dajem devojkama koje su se usudile da izađu i javnost i ispričaju istinu”, rekla je glumica.

Mira Banjac dodaje da Miku Aleksića nije upoznala, ali da je o njegovom ophođenju prema svojim polaznicima, upoznata iz glumačkih krugova.
“Što se tiče Aleksića, poznajem ga iz priča našeg glumačkog sveta, ali lično ga ne znam. Znam ko je on i o kome se radi”, rekla je glumica.

Milena Radulović, jedna od žrtvi profesora glume Miroslava Mike Aleksića, koji se sumnjiči za silovanje i nedozvoljene polne radnje nad nekoliko devojaka, stigla je danas nešto pre 11 sati na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Miroslav Mika Aleksić je saslušan u ponedeljak u Višem javnom tužilaštvu, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

Osumnjičeni se tereti da je u periodu od 2008. do 2020. godine, za izvršenje 8 krivičnih dela Silovanja iz čl. 178 KZ i 7 krivičnih dela Nedozvoljene polne radnje iz člana183 KZ na štetu 6 oštećenih, od kojih je jedna maloletna, dok su prema ostalim oštećenima radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloletne i nakon punoletstva, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Iako je policija najpre saopštila da je Aleksić krivična dela činio od 2012. godine, tužilaštvo navodi da je reč o ranijem periodu, odnosno još iz 2008. godine.

Inače, Aleksić je ranije na saslušanju rekao da nije počinio krivično delo, kao i da ne zna zašto su pomenute devojke to ispričale.