Ministarstvu još nije potvrđeno da će Srbima tek od 1. jula biti dozvoljen ulazak u Grčku

0
Beta - AP Photo/Thanassis Stavrakis

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije još nema informaciju ni zvaničnu potvrdu Atine da će državljanima Srbije ulazak u Grčku biti omogućen tek od 1. jula, rečeno je danas agenciji Beta u tom ministarstvu.

Građani Sbije koji su preko Bugarske krenuli za Grčku rekli su danas za N1 da su ih sa granice vratili i rekli da će im ulazak biti omogućen tek od 1. jula, iako je ranije najavljeno da je granica Grčke za državljane Srbije otvorena od 15. juna.

“Krenuli smo u Grčku preko Bugarske, preko Bugarske smo prošli sasvim normalno, čim smo došli na grčku granicu, tu su nas zaustavili, uzeli su nam dokumente i rekli da se isključimo sa glavnog prelaza, ima nas ovde sigurno jedno pedesetak sa porodicama, tu ima i male dece, rekli su da ne možemo da prođemo zato što su čuli da je u Srbiji, tj. u Beogradu povećan broj zaraženih i da ne primaju srpske državljane sve do prvog jula”, rekla je za N1 državljanka Srbije Dragana Bjelić.

Redakciji N1 se javio i državljanin Srbije Igor Milovanović koji je naveo da je sa grčko-bugarske granice jutros vraćeno oko 200 osoba iz Srbije.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je 12. juna, posle razgovora sa šefom grčke diplomatije Nikosom Dendijasom u Atini, da će državljani Srbije moći od 15. juna da putuju u Grčku bez testova i drugih ograničavajućih mera.

(Beta)