Ministarstvo prosvete: Nismo obavešteni o prodaji Megatrenda, videli smo u medijima

0
Foto: Printskrin YouTube

Ministarstvo prosvete još nije obavešteno o prodaji privatnog Univerziteta Megatrend, preneo je N1 pozivajući se na sazanja agencije FoNet kojoj je ta informacija potvrđena u pres službi Ministarstva.

Kako je navedeno, Ministarstvo prosvete jedine informacije o prodaji Megatrenda ima iz medija.

U Ministarstvu podsećaju da je svaki vlasnik visokoškolske ustanove dužan da ih obavesti ukoliko dođe do promene vlasništva.

Vlasnik Univerziteta Megatrend Mića Jovanović izjavio je danas da odustaje od prodaje Univerziteta i da je nasamaren.

“Tokom dana ću pokušati da se vratim u svoj kabinet. Razgovaraću sa advokatima da se raskine ugovor. Priznajem da sam ispao naivan. Univerzitet je pretrpeo veliku moralnu štetu. U naredom periodu ću pokušati finansijski da ga stabilizujem”, rekao je Jovanović.

Poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov ranije danas je izjavila da je ministar prosvete Mladan Šarčević dužan da pokrene postupak provere prodaje Megatrenda.

“Nakon što je ustanovljeno da rukovodstvo firme koju predstavlja novi vlasnik ne postoji i da su u pitanju manekeni sa interneta, kao i nakon izjava vlasnika da iza njega stoji država, sada je iznenada nestala i internet stranica ove navodno nemačke firme, koja je inače služila za prodaju štampača. Šta još treba da se sazna da bi ministar prestao da zloupotrebljava institucije, štiti svoje stranačke pajtose, lažne doktore, lažne kupce i njihov više nego sumnjiv kapital”, upitala je Aleksandra Jerkov.

Novi vlasnik i v.d. rektora Univerziteta Megatrend Dejan Đorđević je juče povodom sumnji da je on stvarni kupac Megatrend univerziteta i tvrdnji da je reč o fantomskoj prodaji, u otvorenom pismu naveo da je reč o neistinama i kreiranoj aferi koja može naneti nenadoknadivu štetu, pre svega, studentima i zaposlenima u toj obrazovnoj ustanovi.

Prošle nedelje objavljeno je da je potpisan ugovor o prodaji Megatrenda za 56 miliona evra i da je novi vlasnik, navodno nemački konzorcijum, u čije ime je pregovarao Dejan Đorđević.