Ministarstvo energetike: „EPS neće biti privatizovan, niti će radnici ostati bez posla“

0
Foto: Profimedia

(Beta) – Pomoćnik ministarke rudarstva i energetike Zoran Ilić rekao je da sve što je danas izjavila potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić o Elektroprivredi Srbije (EPS) „jedna obična laž“ i pozvao je da „prestane sa širenjem neistina i zastrašivanjem građana i zaposlenih u EPS-u“.

„Ono što je danas rekla takozvana opoziciona političkarka Marinika Tepić jeste jedna obična laž. Niti će EPS biti privatizovan, niti će radnici ostati bez posla. EPS i operator distributivnog sistema (ODS) moraju da budu jake i moćne firme kako bi bile spremne za tržišnu utakmicu i danas i u budućnosti. To je naša obaveza i prema građanima, i prema zaposlenima u ovim preduzećima, i prema zakonu“, rekao je Ilić.

Dodao je da je „očigledno da Tepićeva štiti interese onih koji je plaćaju i pokušava da sakupi političke poene“.

„Molimo je da takve stvari više ne radi jer samo nepotrebno plaši građane i zaposlene u EPS-u“, naveo je Ilić u saopštenju.

Marinika Tepić je danas novinarima ispred sedišta EPS-a u Beogradu rekla da najavljene promene u organizaciji EPS-a, prvenstveno izdvajanje distributivnog sistema, predstavljaju uvod u privatizaciju tog preduzeća.