Ministarka Kisić Tepavčević: “Osam meseci pričamo jedno te isto…”

3
Foto: Beta

(Beta) – Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević rekla je da će efekti danas usvojenih protivepidemioloških mera biti vidljivi “tek za desetak dana”, kao i da se još nije govorilo o ograničavanju kretanja.

Ona je na TV Pinku podsetila da će strože mere biti na snazi dve nedelje i da će nakon toga biti jasno da li je neophodno dodatno pooštravanje.

“Ako je sad (ograničenje rada pojedinih objekata) do 21 čas, može do zatvaranja da dođe ranije. Videćemo”, rekla je ona.

Takođe je apelovala na građane da se pridržavaju mera.

“Osam meseci pričamo jedno te isto. Ponavljam, osnovne mere su nošenje maske i fizičko distanciranje. Kada smo analizirali uzrast osoba koje su najčešće oboljevale, zaključili smo da su to ljudi koji su radno sposobni, koji su najviše izlazili i išli na proslave”, rekla je kisić Tepavčević u Hit tvitu.

3 KOMENTARA

  1. Pričaju isto i nema rezultata, ali nikako da pomisle da pričaju gluposti. Pandemija se ne može zaustaviti jednom kada se svugde proširila. Mere su besmislene, poput još jednih gaća za ljude u poplavi. Vakcina može da pomogne, ali, do tada, pomozite u ostalim bolestima i ekonomiji. I manite se kažnjavanja i traženja krivca.

  2. su pooštrene mere? Na dan državnog praznika, svi šoping centri su radili, gde je prošlo nekoliko desetina hiljada zaraženih. toliko niste mogli da predvidite? Tačno da osam meseci pričate slatke priče za nagradu, ali draga dkt, kažite vi nama gradjanima, kada ste poslednji put, ili ikada bili u kontaktu sa obolelima? Kada ste bili u punoj opremi u borbi protiv kovida. Ne samo vi dkt, već i ostali iz kriznog štaba, sem dr Stevanovića? Lepo vas je videti onako doterane, isfrizirane, ali bih jako volela da vas vidim u skafanderima, sa vizirima , kaljačama, kao što većina medicinskog, pa i nedmedicinskog osoblja, koje pomene aca srbin, samo kada treba da baci izmišljeni mrz (njegovo lično osećanje) naroda prema tim ljudima. Da li ste ikada pomenuli farmaceute, koji su takodje na izvoru zaraze i koji su radili sve vreme? Da li ste pomenuli prodavce, koji su takodje radili sve vreme, pa i u ono ponižavajuće u cik zore, pa su im poslodavci te skraćene sate pretvorili u go? Ne, vi ste zaslužili ordrnje i ministarska mesta, sram vas bilo!

Comments are closed.