Ministar spoljnih poslova Kine u pismu Dačiću: Spremni smo da pružimo pomoć

0
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Ministar spoljnih poslova Kine Vang Ji poručio je ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću da je Kina spremna da Srbiji pruži pomoć u borbi protiv korona virusa.

“Kina i Srbija su čelični prijatelji koji su uvek jedni uz druge u teškim trenucima i uzajamno se pomažu. Spremni smo da srpskoj strani pružimo pomoć i čvrsto stojimo uz vašu stranu, i da zajedno prebrodimo tu situaciju i prevazidjemo trenutne teškoće, kako bismo se zajedno izborili sa izazovom javnog zdravlja u globalnom nivou”, navodi se u pismu upućenom Dačiću.

Vang Ji je je dodao da je Dačić nedavnom posetom iskazao podršku toj zemlji koja se u tom trenutku borila sa epidemijom korona virusa, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

“Verujem da će epidemija biti pod dobrom kontrolom uz aktivno reagovanje Vlade. U prethodnom periodu ta epidemija je pogodila više zemalja i mesta. Zabrinjavajuća je situacija. Virus je zajednički neprijatelj celog čovečanstva. Medjunarodna zajednica treba da se zajedničkim naporom izbori sa virusom”, poručio je kineski ministar, a obolelima od bolesti COVID-19 u Srbiji poželeo brz oporavak.

(Beta)