Ministar Šarčević uoči početka škole: “U prvom polugodištu bez đačkih putovanja…”

0
Foto: Printscren Youtube RTS Oko - Zvanični kanal

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević obišao je danas uoči početka nove školske godine renoviranu Osnovnu školu Duško Radović u Novom Beogradu, saopšteno je iz ministarstva.

“Ovakvim projektima nastavljamo ulaganja u infrastrukturu u oblasti prosvete i stvaramo bolje uslove i za đake i za nastavnike. Potrebne su nam nove, moderne škole, po najsavremenijim standardima kao što je ova škola”, rekao je ministar, prenelo je ministarstvo.

Kako se navodi u saopštenju, radove na renoviranju kompletnog objekta, uključujući fiskulturnu salu i školsko dvorište, realizovala je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima. Projekat je vredan 161,7 miliona dinara.

Šarčević je istakao da će najveći izazov u novoj školskoj godini biti da se svi pridržavaju preporučenih epidemioloških mera.

U skladu s tim, rekao je, u školama će biti pojačana dežurstva, učenici moraju da se opominju da nose maske i drže fizičku distancu.

Ministar je istakao i da su škole dobile preporuku da u prvom polugodištu ne organizuju đačka putovanja.

“Treći i sedmi razred su nam reformski i oni kreću po novom programu. Jako je važno da nastavimo to što smo započeli da bi školske 2021/22 krenuo reformisani četvrti i osmi razred, da bi na sledećem PISA testiranju imali što bolje rezultate”, kazao je Šarčević.

Direktor Osnovne škole “Duško Radović” Njegoš Zejak rekao da su učenici i nastavnici dobili novu i savremenu školu, kao i da su spremni za početak školske godine.

(Beta)