Ministar Mladen Šarčević posetio Studentski grad i simbolčno zasadio prvo od 300 stabala

    0

    Ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević danas je posetio  Studentski grad i simbolično zasadio prvo od 300 stabala, koja će biti zasađena u narednih godinu dana. Ustanova Studentski centar „Beograd” je društveno odgovorna i na ovaj način želi da pruži kvalitetnije uslove za učenje i lični razvoj studenata.

    ,,Na pošumljavanju je potrebno raditi kontinuirano i ovo je tek početak. U planu je i da proširimo kapacitete studentskih domova i nadamo se da će i na ovoj lokaciji  biti izgrađen objekat za nova mesta što će biti od izuzetnog značaja za studente,, izjavio je ministar Šarčević tokom obilaska Studentskog grada.

    Današnja sadnja stabala simbolično je obeležavanje 3. novembra Svetskog dana čistog vazduha, a istovremeno i početak ozelenjavanja i hortikulturnog uređivanja studentskih domova.

    Direktor Ustanove Studentski centar „Beograd“, Goran Minić, je takođe zasadio stablo divljeg kestena i dodao da je danas zasađeno simbolično 50 sadnica, povodom 50 godina od osnivanja Ustanove i da će se sistematski nastaviti ova akcija kako bi studentski domovi bili lepša i zdravija mesta za život i rad. Studentski dom Karaburma je poslednji studentski dom izgrađen u Beogradu 1978. godine i izgradnja novog objekta je od istorijskog značaja za obrazovanje i srpsko društvo. Potrudićemo se da ostavimo nešto za buduće generacije, kako u vidu zasađenog drveća tako i u vidu novih, modernijih kapaciteta za smeštaj i ishranu studenata.