“Ministar dobija svaki dan snimke na kojima su učenici i nastavnici bez maski…”: Prosvetari kažu da je prva nedelja škole prošla “bedno”, a ne bezbedno

4
Foto: Profimedia

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije saopštila je da je prva nedelja nastave pod maskama prošla “bedno”, a ne bezbedno, kako je u to javnost ubeđivao ministar prosvete Mladen Šarčević.

“Da tajming nove školske godine nije dovoljno dobar, uverio se i ministar lično i to posredstvom snimaka koje dobija svaki dan, kako je izjavio za medije, na kojima su učenici i nastavnici bez maski”, navodi se u saopštenju.

Za prva tri dana nastave, Šarčević je smenio tri direktora i najavio pojačani nadzor prosvetne inspekcije od ponedeljka, 7. septembra.

Maske za učenike i zaposlene u školama nije obezbedilo resorno Ministarstvo, ili bar ne u većem broju, nego su roditelji učenika i nastavnici ti koji svakodnevno i samostalno obezbeđuju maske, ukazuje USPRS.

Dezinfekciona sredstva koja su škole od lokalnih samouprava dobile na litre, unutar škole se dele na kašičice, ne bi li duže trajala, ukazuje se u saopštenju.

“Ministru je mnogo jednostavnije da moguće nosioce zaraze, okarakteriše kao nedisciplinovane, a da pri tome nisu propisane određene disciplinske mere kojima bi škole sankcionisale nepoštovanje mera zaštite na kojima insistira kako medicinski tim Kriznog štaba, tako i ministar lično”, ukazuju u USPRS.

4 KOMENTARA

  1. Skole su trebale da budu zatvorene sve dok je korona.Sada menaju pravila da skole ne zatvaraju.Skole rade a u stvari kao da ne rade

  2. Mnogo oni lupetaju… Nemaju pametnija posla nego da nas na svakom koraku posmatraju… Koja psihopata… Nošenje maski treba, a i jeste lični izbor.

  3. I ja svaki dan gledam komsije, prijatelje, rodjake, uzivo, koji rade za 35,40 hiljada i gde jos ulaze u dugove kako bi platili troskove, gledam i ove sto rade na crno bez prijave, gde zavisi od toga dal ce dobiti crkavicu od poslodavca, gledam i politicare i njihovu decu gde se bahate sa autima koje 7 generacija ne mogu skupiti, i nigde ne vidim inspekciju za to..maske kostaju za decu kao jos jedan clan, na maskama pise ne stite ni od jednog virusa ni od korone a stab potencira na kupovini i da stite i ne vidim inspekciju…moze li da inspekcija resiti ovo…bili bi jako zahvalni normalni gradjani Srbije

  4. Зашто министар не смени директорицу школе у којој је јуче претресан а затим ухапшен наставник наочиглед све деце у шлоском дворишту? Можда је битно само да ли наставници носе маске а шта доносе у ранцу, вероватно није.

Comments are closed.