Miloš Jovanović: “Redovno održavam kontakt sa Šapićem, još je rano govoriti o koaliciji”

0
Foto: Nedeljnik

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da redovno održava kontakte sa predsednikom Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandarom Šapićem, ali da je još rano govoriti o eventualnom zajedničkom nastupu na izborima, preneo je N1.

“Vrlo je važno opoznati se na ličnom i ljudskom nivou i videti da li uopše može da se funkcioniše”, rekao je Jovanović za Danas.

Na pitanje da li su tačne spekulacije da je na pomolu formiranje izbornog saveza “desnih snaga”, u koji bi sem DSS i SPAS ušle i organizacije poput “Zdrave Srbije” Milana Stamatovića, on je rekao: “više ‘ne’ nego ‘da’ jer za sada naprosto nikakva koalicija ne postoji”.

“O tome bi moglo da se govori tek kada bi se desilo da Aleksandar Šapić i ja, kao i naše stranke, dođemo do zaključka da bi ukrupnjavanje predstavljalo dobar put i kada bi Milan Stamatović, koji je deo druge opozicone grupacije, bio zainteresovan za tako nešto”, rekao je Jovanović. 

Kako je rekao, “za sada to nije slučaj i svako od nas nastavlja da gradi svoju organizaciju”. 

“Ali isto tako, čini mi se da svi na političkoj sceni Srbije shvataju da neki vidovi ukrupnjavanja, u ovakvoj medijskoj i političkoj situaciji, imaju smisla. Na jesen će stvari svakako biti jasnije”, rekao je Jovanović.