Miloš Jovanović: Izlazak Britanije iz EU pokazaće da se može živeti i van nje

3
Foto: Nedeljnik

Lider Demokratske stranke Srbije i član predsedništva Pokreta Metla 2020 Miloš Jovanović izjavio je da će izlaskom iz EU Velika Britanija pokazati da se može živeti i razvijati i van Unije, i da će taj izlazak pojačati rezerve koje prema EU imaju i druge članice.

On je kazao da su se pripadnici krupnog kapitala i dela elite u Britaniji u poslednje tri godine svojski borili da dođe do novog referenduma, ali da je Britanija ozbiljna država i da je volja naroda na kraju ipak poštovana.

Jovanović je ocenio da izlazak Britanije može dodatno da uruši ono što je bila slika Unije, “gde nema pravog vođstva i gde Nemačka ostaje bez kancelarke Angele Merkel, a Francuska, i pored velikih političkih ambicija Makrona nema snagu da vodi Uniju”.

(Beta)

3 KOMENTARA

  1. Једно старо Библијско пророчанство каже да се Европа неће никада ујединити а разлог је што су неке државе јаке а друге слабе. Ето на пример Енглеска је управо зато и изашла из уније.

  2. Да се може живети без ЕУ, пре свега су показале земље које никада нису ни улазиле у ЕУ, а пре свега оне које су одбиле да у ЕУ уопште улазе. Ипак је ово напредак у обавештености водећих чланова странке.

  3. Генијално откриће младог Јовановића.

Comments are closed.