Miloš Jovanović: “Ako se ne ispune realni zahtevi, opravdano je zaoštriti proteste”

"Dok se radi o građanskim protestima, svi naši članovi su apsolutno slobodni da odlučuju da li će na njima učestvovati", rekao je Jovanović

0
Foto: Nedeljnik

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović rekao je da ta stranka nije u Savezu za Srbiju zato što je danas više nego ikad ranije potrebno znati šta se radi, kako se radi i to raditi neostrašćeno i hladne glave, kao i da su maksimalistički zahtevi kontraproduktivni, preneo je N1.

“Nebrojano puta smo govorili da zahtevi protesta moraju biti jasno definisani i da se moraju ticati medijskih sloboda odnosno izbornih rezultata. Takvi zahtevi nas sve okupljaju, takvi zahtevi su čisti kao suza i samim tim realno ostvarivi i na njima se, ako se, naravno, ne ispune, protest može i opravdano zaoštiti”, rekao je Jovanović za Politiku.

Prema njegovim rečima, “nažalost, maksimalistički zahtevi koji su se u poslednjem vreme nepromišljeno izneli biće samo kontraproduktivni”.

Jovanović je potvrdno odgovorio na pitanje da li podržava ideju opozicije o građanskoj neposlušnosti poput jednosatnog blokiranja Kolarčeve ulice džakovima ili raznih vidova otpora izgradnji žičare od Kalemegdana do Ušća.

On je rekao da DSS građanske proteste apsolutno podržava i u potpunosti razume nezadovoljstvo ljudi situacijom u zemlji “jer to nezadovoljstvo delimo”.

“Dok se radi o građanskim protestima, svi naši članovi su apsolutno slobodni da odlučuju da li će na njima učestvovati”, rekao je Jovanović.