Milo Đukanović: “SPC neće upravljati Crnom Gorom. Opoziciona anticrnogorska koalicija je sastavljena u Beogradu”

2
Profimedia

Crnogorski predsednik i predsednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović izjavio je da je opoziciona anticrnogorska koalicija sastavljena u Beogradu i da je jasno da ne žele dobro Crnoj Gori.

“To valjda ne treba dokazivati… To se konačno i ne skriva. To ne skrivaju ni oni, to ne skriva ni Beograd, koji se trudi da im na sve moguće načine pomogne”, rekao je on tokom predizbornog skupa u Rožajama, saopšteno je iz DPS-a.

Obrazlažući svoj stav, on je kazao da sa visokih adresa u Beogradu daju instrukcije onim Crnogorcima na koje mogu da utiču, da dođu u Crnu Goru i da idu da lobiraju za nestanak države Crne Gore kod svojih plemenika, rođaka i prijatelja.

“Pogledajmo kakav se medijski i politički rat vodi protiv Crne Gore… Pogledajmo ove karikaturalne auto-litije kojima se pokušava prenijeti taj anticrnogorski naboj na što više građana unutar Crne Gore”, rekao je Đukanović.

On je dodao da DPS neće dozvoliti mračnoj ideologiji srednjeg veka da se nudi kao svetionik za budućnost crnogorskom društvu.

Đukanović je rekao da je njihova aktuelna ponuda da se Crna Gora odrekne sebe i svoje evropske budućnosti i stane pod kišobran Beograda i Moskve. Ovoga puta, kako je istakao, obogatili su je idejom da Srpska pravoslavna crkva (SPC) upravlja Crnom Gorom.

(Beta)

2 KOMENTARA

  1. da li je ovo neka igra av i mila imaju spin majstora bebu konobara rasturiti sve i sve uzeti ili dati nekome milo se zaigrao sa crkvom i opet kriva srbija da li ga je ona oterala da napadne hrvatsku za vreme rata ili on sam pa onda rusila ga mira markovic to je istina

  2. Били сте у СФРЈ, па та црква није управљала Црном Гором, били сте у СРЈ, па ни тада та црква није управљала Црном Гором, јер би ваљда требало да буде против тога да се Црна Гора одвоји, а сада када је Црна Гора самостална, е сада ће СПЦ да управља Црном Гором ! И ваљда зато ти правиш црногорску цркву, да би она управљала Црном Гором, јер ће само са њом, и са тобом на челу, она опстати, а у супротном нестати. ! Па како је онда Црна Гора опстала кроз све те векове, када је било и те цркве, а твоје појаве ни у размишљањима ?

Comments are closed.