Milo Đukanović: Borba za odlučujući mandat još traje, sačekaćemo zvanične podatke, ali poštovaćemo sve rezultate

2
AP Photo/Risto Bozovic/Beta

Predsednik Crne Gore i nosilac liste “Odlučno za Crnu Goru” Milo Đukanović rekao je večeras da je rezultat Demokratske partije socijalista na ovim izborima oko 145.000 glasova i 30 mandata.

Praćen povicima “Ne damo državu”, on je rekao da takav rezultat znači da je DPS najjača partija u Crnoj Gori i na ovim izborima.

“Još uvek pristižu rezultati, teško je saopštiti pouzdanu informaciju. Ono što je jasno je da zajedno sa tradicionalnim partnerima zasad imamo 40 mandata. Borba za većinu poslaničkih mesta u parlamentu još traje. Sačekaćemo dok dobijemo sve rezultate i rezultate Državne izborne komisije”, rekao je Đukanović.

Ovo je prilika da pored zahvalnosti građanima Crne Gore koji su dali poverenje DPS-a, izrazi zahvalnost i građanima Crne Gore. Pohvalio je visoku toleranciju u crnogorskom društvu.

“Iako su priželjkivali nestabilnost, prisustvovali smo regularnoj kampanji i demokratskoj proceduri. Čestitam ukupnoj političkoj javnosti, i svim učesnicima ovih izbora na ostvarenom rezultatu”, rekao je on.

“Mnogi politički subjekti su ostvarili rezultat koji je vredan poštovanja, nove prodore. To je nešto što DPS uvek poštuje, pozdravlja i odnosi se prema tome kao autentičnom izrazu demokratske volje. I sa ovog mesta poručujem, veoma respektujemo sve rezultate. Pitali su se mnogi da li ćemo priznati, naravno da hoćemo. Ali sačekaćemo zvanične rezultate, i ono što se ustanovi je zakon koji ćemo poštovati.”

“DPs je tokom svog ukupnog postojanja na političkoj sceni izgradila profil građanske partije, koja se bori za multietničko društvo i evropski sistem vrednosti. Mislimo da smo tokom prethodnih godina napravili iskorak, da je Crna Gora postala svetionik na Zapadnom Balkanu i nadam se da će tako ostati i da će Crna Gora ostati stabilna država”.

2 KOMENTARA

  1. Аха, ха, ха, ха,… Мило пао ! Није Мило пао ! А ка’ће,… не знамо,… аха, ха, ха,….

  2. Видите како запад филигрански организује крађу избора. Направи привид победе опозиције, као за мало, а касније се то мало истопи и пређе на Милову стзрану. Све као демократски, а све до танчина испланирано до у глас. Ко је ту све гласао, сам бог зна, и наравно, службеници америчке амбасаде. А не као Лукашенко, 88 %. У принципу су лопови и једни и други.

Comments are closed.