“Milion puta sam okrenula broj, telefon je stalno zauzet ili se niko ne javlja”: Mnogo živaca i vremena potrebno za testiranje na koronu u Nišu

1
(BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV)

Za razliku od Beograda, u Nišu nema dugih redova za testiranje PCR testom na lični zahtev, iako se ta analiza radi jedino u Institutu za javno zdravlje Niš.

Građani međutim kažu da ni u Nišu nije lako doći do testa jer prethodi zakazivanje, za koje je, kako tvrde, potrebno puno vremena i živaca.

Desetak građana koji su danas čekali u redu ispred montažnog objekta za testiranje, kazalo je agenciji Beta da im je bilo potrebno više dana da bi zakazali testiranje.

“Zakazivanje se obavlja preko jednog fiksnog broja telefona, od 10.00 do 12.00 časova radnim danima i taj broj je stalno zauzet ili se niko ne javlja. Prvog dan nisam uspela da dobijem vezu, iako sam ‘milion’ puta okrenula broj, a drugog dana sam uspela takođe posle bezbroj poziva”, kazala je Nišlijka kojoj testiranje potrebno radi posete sinu u inostranstvu. 

“Kad se napokon dobije veza, onda zakazivanje ide brzo. Juče sam dobio vezu, a za danas su mi zakazali testiranje”, rekao je stariji čovek, koji namerava da putuje u Crnu Goru. 

U Institutu za javno zdravlje Niš nisu odgovorili na pitanje agencije Beta koliko građana se dnevno javi za zahtevom za PCR testiranje. 

Povodom žalbi Nišlija da vrlo teško mogu da zakažu testiranje, epidemiolog Branislav Tiodorović je u izjavi za RTS rekao da je pritisak ljudi veliki radi odlaska u Crnu Goru, a da je Institut za javno zdravlje u Nišu verovatno ispunio kvotu testova koje ima.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. “…a da je Institut za javno zdravlje u Nišu verovatno ispunio kvotu testova koje ima.” Српска медицина на врхунцу: “Мож’ да бидне, ал’ не мора да значи”.

Comments are closed.