Milica Kralj o izborima: “Saginjanje glave, savijanje kičme, pristajanje na manipulaciju, laž, poniženje…”

0
Foto: Printscreen Nova S

Pozorišna rediteljka Milica Kralj izjavila je danas da je bojkot izbora  borba “samim tim što je nepristajanje” i da je pitanje ljudskog dostojanstva.

Ona je za portal Direktno.rs ocenila da je “ponovno pristajanje na simulaciju izbora saginjanje glave i savijanje kičme, pristajanje na manipulaciju i laž, pristajanje na poniženje”.

Ona je naglasila da je bojkot izbora “odgovor građana na nerešena ubistva, afere za koje niko nije snosio odgovornost, nasilne lokalne šerife, jezik mržnje koji se promoviše kao zvanični jezik, činjenicu da zakon nije isti za običnog građanina i onog koji je uz vlast, večite poslanike, nasilje nad istinom, medijsko fingiranje naše stvarnosti, satanizovanje neistomišljenika…”

“Bojkot je pitanje ljudskog dostojanstva”, rekla je Kralj odgovarajući na pitanje da li je bojkot izbora bolje rešenje od parlamentarne borbe.

“Vlast na ovim izborima neće ništa osvojiti već će sama sebi dodeliti mandate. Odabraće koga će još pustiti u parlament. Mislim da još vagaju ko će to da bude” kazala je Milica Kralj.

(Beta)