Milena Popović dobila poziv za svedočenje na suđenju za ubistvo Ivanovića

0
Fotografija: Miloš Lužanin

Poslanica u Skupštini Srbije Milena Popović izjavila je da je od Osnovnog suda u Prištini dobila poziv za svedočenje na suđenju za ubistvo njenog nevenčanog supruga Olivera Ivanovića.

Popović je agenciji Beta kazala da će ona biti među prvim svedocima koji će se pojaviti u sudskom postupku.

„Dobila sam poziv za 1. septembar i moje svedočenje će biti na samom početku sudskog procesa“, rekla je Popović.

Suđenje za ubistvo predsednika Građanske inicijative „Sloboda, Pravda, Demokratija“ Olivera Ivanovića počelo je 6. jula u Prištini.

Pored šestoro optuženih u optužnici kosovskog specijalnog tužilaštva se navodi da iza ubistva Ivanovića stoji kriminalna grupa koju predvode potpredsednik Srpske liste Milan Radojičić i biznismen Zvonko Veselinović.

Sud je odlučio da se optuženima Marku Rosiću, Silvani Arsović, Radetu Basari i Nedeljku Spasojeviću sudi kao članovima udruženog zločinačkog poduhvata koji su ubili Ivanovića. Policajci Dragiša Marković i Žarko Jovanović optuženi su za manipulisanje dokazima u ovom slučaju.

Milena Popović je ranije izjavila da bi pred Sudom u Prištini trebalo da budu saslušani Radojičić i Veselinović, kao i svi ostali koji se na bilo koji način dovode u vezu s ubistvom Olivera Ivanovića.

„Ako Radojičić tvrdi da nema veze s Oliverovim ubistvom onda bi svoju nevinost trebalo da dokaže pred Sudom u Prištini“, rekla je Popović.

Ona je istakla da niko osim nje ne zna šta se u Oliverovom životu dešavalo proteklih godina i neposredno pre atentata.

„Ako se budu saslušavali kredibilni svedoci, verujem da će se saznati istina o izvršiocima, organizatorima i nalogodavcima Oliverovog ubistva“, kazala je Popović agenciji Beta.