Milanovićev emotivni oproštaj od Cice Kranjčara: “Znali smo se mimoići u dubini Maksimirske šume…”

0
Xinhua / Eyevine / Profimedia

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović duboko je pogođen preranim odlaskom fudbalskog stručnjaka Zlatka Kranjčara. Milanović je preko svog zvaničnog Fejsbuk nalog izarzio saučešćenje njegovoj porodici i u objavio istakao zašto mu je Cio Kranjčar toliko značio.

“Umro je Cico Kranjčar. Odlazi još jedan izbornik velike hrvatske nogometne reprezentacije. Nije na nama da sudimo kada je pravo vrijeme, odnosno kada je prerano, ali Cico je imao samo 65 godina.

Sjećam se trenutka kada je jedan moj prijatelj prvi put spomenuo ime nekog tada malo poznatoga Cice Kranjčara, daleke ‘74, na našem školskom igralištu, pokrivenom crvenim ciglenim lešom. Što nesrećom, što nepravdom, taj rođeni strijelac nije ostvario veću reprezentativnu karijeru za bivše države.

Radi njega i Zeke Zajeca odlazio sam u Maksimir. Ne kao navijač Dinama, već kao ljubitelj nogometa. I u Kutiju šibica, na tada veličanstveni malonogometni turnir, kada je, te 1981, Cico predvodio legendarnu ‘Contru’.

Prije desetak godina znali smo se mimoići u dubini Maksimirske šume, za nedjeljnog prijepodnevnog trčanja. Bio je tada u vrlo zrelim godinama i djelovao mi je i dalje sportski. Iskreno mi je žao. Izražavam sućut obitelji”, napisao je Milanović.

Kranjačar je preminuo danas, u 65. godini života, posle dugotrajne borbe s bolešću.