Milanović: “Želim da poštujemo različitosti, da budemo jedna mala, ali žilava, moćna i vedra nacija, i tako dah po dah, osmeh po osmeh…”

0
Foto: Tanjug-AP

Novoizabrani predsednik Hrvatske Zoran Milanović pozvao je na poštovanje različitosti.

“Želim da poštujemo različitosti, da budemo jedinstveni u različitosti – jedna mala, ali žilava, moćna i vedra nacija i tako dah po dah, osmeh po osmeh, događaj po događaj – polako, ali stalno, neprestano idemo prema boljim rezultatima i prema većem zadovoljstvu ljudi koji žive u Hrvatskoj”, napisao je Milanović na svom Fejsbuku.

On se zahvalio na čestitkama na izboru za predsednika pošto je u drugom krugu izbora 5. januara, kao kandidat Socijaldemokratske partije i drugih stranaka levog centra, pobedio aktuelnu predsednicu i kandidatkinu vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Kolindu Grabar-Kitarović.

“Politika je strastven posao, pun ljubavi, katkad i netrpeljivosti. U to sam se davao i dajem se potpuno”, napisao je Milanović.

Još nije objavljeno kada će novi predsednik preuzeti funkciju, ali se očekuje da to bude najkasnije do 19. februara, kada zvanično prestaje mandat aktuelnoj predsednici.