Milan Jovanović: Plašim se za bezbednost javnog tužioca, jer Simonović što obeća, to i uradi

0
Foto: Printscreen N1

Milan Jovanović, novinar portala Žig info, kojem je pre godinu dana zapaljena kuća, rekao je u Novom danu na TV N1 da se plaši za bezbednost zamenika javnog tužioca posle pretnji koje je izneo bivši predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović, jer kako je istakao, Simonović što obeća, to i uradi.

Dragoljub Simonović, okrivljen za paljenje kuće Milana Jovanovića, poručio je na ročištu održanom juče da “tužiocu može da se desi da više uopšte ne bude i da ne radi kao javni tužilac”.

Opisujući šta se dešavalo na ročištu, Jovanović je kazao da je Simonović održao politički govor, vređao novinare i javno pretio tužiocu.

“Ja sam zabrinut za bezbednost zemenika javnog tužioca, jer gospodin Simonović sve što obeća on to i uradi”, kazao je Jovanović.

Jovanović je dodao da je bilo mučno slušati kako okrivljeni u jednom sudskom postupku javno preti javnom tužiocu.

“Ja sam tu pretnju razumeo tako da javni tužilac ne sme da iznosi dokaze koje je prikupio prilikom istrage. Simonović se tako bahato ponašao i ja sam osećao da nešto nije u redu. I videli ste da bivši policajac menja iskaz u postupku. On nijednu reč nije rekao u svoju odbranu, on je branio Simonovića”, prepričao je Simonović poslednje ročište.

Govoreći o pritiscima i strahu za sopstvenu bezbednost, Jovanović je rekao da je ne oseća, jer je, kako ističe, svoj život proživeo.

“Da budem iskren, meni je 70 godina. Ja sam svoj život proživeo. Ovo što sada radim, radim za vas mlađe pred kojima je život. Ja se za svoj život ne plašim”, napomenuo je Jovanović.

On je istakao da pritiske u poslednje vreme ne trpi, što pripisuje i stalnoj policijskoj zaštiti koju ima. S druge strane, pritisci su, kaže, na drugim novinarima i uredniku portala Žig info.

“Ali, mi ne posustajemo i nećemo stati dok ne završimo ono što smo započeli, da Opštinom Grocka upravljaju pravi ljudi. Ne intreresuje nas iz koje su stranke”, objasnio je Jovanović.

Govoreći o pritiscima na medije, on kaže da je sve veća i veća opasnost, a da se nad novinarima sprovode hajke.

“Vidite koja je hajka na novinare. Ne mogu da vrše intervju s političarem, jer političar hoće da vrši intervju s novinarom. Vi očekujete da odgovara na vaša pitanja, a ne da on vama kontra postavlja pitanja”, rekao je novinar Žig infa.

Prošlo je tačno godinu dana od kada je Milanu Jovanoviću zapaljena kuća dok je u njoj spavao. Jovanović kaže da posle godinu dana kuća još nije potpuno renovirana, sudski postupak nije okončan, a njemu je ostao gorak ukus da se ništa nije promenilo.

Od države, kako kaže, ne očekuje ništa, sem da ne utiče na pravosuđe. Za eventualne pritiske u ovom postupku ne zna, a kako ističe, znaće se kada bude doneta presuda.

“Ne smem ništa unapred da kažem. Videćemo na kraju da li će okrivljeni biti osuđen ili neće”, objašnjava Jovanović.