Miladinu Kovačeviću određeno policijsko zadržavanje

3
Foto Screenshoot/Youtube

Miladinu Kovačeviću je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, saznaju Novosti.

Da li sećate Kovačevića? Javnosti je postao poznat pošto je u maju 2008. godine u studentskom klubu u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana Štajnhauera, a zbog čega je nakon bekstva iz Amerike, procesuiran u Srbiji uz privremenu putnu ispravu (pošto mu je američko pravosuđe oduzelo pasoš) i uz pomoć srpskog konzulata u Njujorku. Država Srbija je tada za obeštećenje prebijenog studenta iz budžeta izdvojila 900.000 dolara.

Mediji su ranije preneli da je Kovačević opet prijavljen za nasilje, ovoga puta nad devojkom.

Kovačević je danas je u pratnji advokata došao u policijsku stanicu Savski venac gde je dao izjavu pošto ga je njegova devojka Tina T. prijavila za nasilje, prenosi Blic.

Advokat Ivan Gvozdenac po izlasku sa saslušanja u policijskoj stanici Savski venac rekao je da se nastavlja stigmatizacija Kovačevića.

Po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu bila je raspisana potraga za Miladinom Kovačevićem, osumnjičenim da je 16. septembra na Savskom vencu ugrozio sigurnost devojci T. T. (26).

U Prvom osnovnom tužilaštvu kažu da je u sredu policija Savski venac obavestila dežurnog zamenika tužioca, da je ženska osoba prijavila Kovačevića za krivično delo ugrožavanje sigurnosti, preneo je Blic.

Tužilastvo je potom naložilo prikupljanje obaveštenja od oštećene devojke, proveru postojanja i uzimanje snimka bezbednosnih kamera sa mesta događaja, kao i saslušanje osumnjičenog Kovačevića, kao i da se se protiv njega podnese krivična prijava za ugrožavanje sigurnosti.

Kovačević je 2010. godine nakon sporazuma o priznanju kirivice osuđen na dve godine i tri meseca zatvora u Prvom osnovnom sudu u Beogradu zbog krivičnog dela izvršenog u Americi.

On je u pritvoru u Beogradu, koji mu je uračunat u kaznu, proveo dva meseca, a u Americi mesec dana. Pušten je iz zatvora u Somboru krajem novembra 2012. godine, nekoliko dana pre isteka pune kazne, nakon primene Zakona o amnestiji.

3 KOMENTARA

  1. A ko je to odobrio da država stane iza takvog pojedinca?
    Zašto se to ne istraži na sudu?
    ….i pričamo o borbi protiv korupcije a ništa ne poduzimamo.

  2. Koliko bolesne dece je moglo tim parama da se izleči? Zašto nije tamo robijao za učinjeno delo?

  3. Bože, o kakvoj stigmatizaciji govori ovaj advokat??? Ovaj batinaš je jedna bitanga neopevana, za koga smo svi mi platili silne novce kad se iživljavao u Americi!

Comments are closed.