Miladin Kovačević će se braniti sa slobode, dobio zabranu prilaska devojci…

1
Foto Screenshoot/Youtube

Miladin Kovačević će se braniti sa slobode. Prvi osnovni sud u Beogradu danas je od odbio danas predlog tužioca da se Kovačeviću odredi pritvor jer je osumnjičen za pretnje devojci T. T. (26) pre tri dana u centru Beograda.

Sud je Kovačeviću odredio meru zabrane prilaska i komuniciranja sa T.T. i njenom rođakom koja je bila svedok incidenta, preneo je Blic.

Na ovo rešenje sudije za prethodni postupak tužilaštvo ima pravo da uloži žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda.

Kovačević je prethodno na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu u celosti negirao da je pretio devojci.

U svojoj odbrani je naveo da se video sa T. T, ali da joj te večeri nije pretio niti joj je naneo povrede. Nakon što je detaljno opisao kako se oštećena ponašala i šta se sve događalo, nije želeo da odgovara na pitanja zamenika tuzioca, navelo je tužilaštvo ranije u saopštenju.

Mediji su ranije preneli da je Kovačević opet prijavljen za nasilje nad devojkom koja ga je, kako su preneli mediji, i prijavila.

Advokat Ivan Gvozdenac rekao je da se nastavlja stigmatizacija Kovačevića.

Po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu bila je raspisana potraga za Miladinom Kovačevićem, osumnjičenim da je 16. septembra na Savskom vencu ugrozio sigurnost devojci T. T. (26).

Kako smo prethodno objavili, Kovačević je javnosti je postao poznat pošto je u maju 2008. godine u studentskom klubu u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana Štajnhauera, a zbog čega je nakon bekstva iz Amerike, procesuiran u Srbiji uz privremenu putnu ispravu (pošto mu je američko pravosuđe oduzelo pasoš) i uz pomoć srpskog konzulata u Njujorku. Država Srbija je tada za obeštećenje prebijenog studenta iz budžeta izdvojila 900.000 dolara.

Kovačević je 2010. godine nakon sporazuma o priznanju kirivice osuđen na dve godine i tri meseca zatvora u Prvom osnovnom sudu u Beogradu zbog krivičnog dela izvršenog u Americi.

On je u pritvoru u Beogradu, koji mu je uračunat u kaznu, proveo dva meseca, a u Americi mesec dana. Pušten je iz zatvora u Somboru krajem novembra 2012. godine, nekoliko dana pre isteka pune kazne, nakon primene Zakona o amnestiji.

1 KOMENTAR

  1. Због овог кабадахије и његовог откупа од Американаца за скоро милион долара, многа деца су остала без хлеба у земљици Србији. Са САД скоро заратисмо, српски народ доби и надимак батинаша. Уместо да га осудимо на апсану и врати народне паре, он се још и осилио. Млатио би девојке, а и сваког неистомишљеника. Зато нека судије раде свој посао како треба или нрка своје тоге окаче о чивилук.

Comments are closed.