Mila Popović (SSP): “Vesiću, a po kom kriterijumu ste dali Rukavišnjikovu da sredi park u Beogradu…”

4
Printescreen/YouTube/Insajder Video

(Beta) – Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović upitala je zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića po kom kriterijumu je ponudio ruskom vajaru Aleksandru Rukavišnjikovu da sredi jedan park u Beogradu po ugledu na park Guelj u Barseloni.

“Gorane Vesiću, Vi nastavljate po starom. Ko ste Vi da nekome ponudite tako nešto? Gde je procedura? Gde su domaće pejzažne arhitekte?”, poručila je Mila Popović u pisanom saopštenju.

Ona je upitala Vesića da li će i cena sredjivanja parka takodje biti državna tajna.

“Gospodine Vesiću, nije Beograd Vaš stan, pa da zovete ortaka da pomogne da napravite nov raspored u dnevnoj sobi. Beograd je grad svih nas, a novac kojim plaćate svoje projekte, novac je svih Beogradjana”, kazala ja predsednica SSP za Beograd.

Ona je istakla da Beograd nikada nije bio kopija nijednog grada, već biser Balkana i Evrope, koji će to i ostati.

“Beograd je rušen nebrojano puta kroz istoriju, a kao što je preživeo Hune, Gote, Avare i druga vandalska plemena, tako će i Vas”, rekla je Popovićeva.

Aleksandar Rukavišnjikov autor je spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu.

4 KOMENTARA

  1. Ništa čudno kada se radi o Vesiću, ludom, neobrazovanom, bivšem pozorniku da vodi Beograd.
    Uništava deo po deo grada, a najviše mu smeta naš, nekada, papa lepote Vračar.

    • Заборависте да додате и најзначајнију функцију, шеф кабинета Зорана Др. Ђинђића.

  2. “Ona je istakla da Beograd nikada nije bio kopija nijednog grada, već biser Balkana i Evrope, koji će to i ostati.” Са преосталим делом текста бих се сагласио, али ово цитирано једноставно, одавно, више не стоји. Београд је архитектонски толико наружен да је тешко одабрати речи да се то изрази. Нажалост, и то у времену када има институцију градског архитекте !

Comments are closed.