“Mika Antić je bio zaljubljen u mene čitavo jedno veče”: Mira Stupica je posle dve decenije dobila salvetu sa ljubavnom porukom velikog pesnika

0
Foto: Igor Pavićević

Glumica veka Mira Stupica bila je fatalna za mnoge poznate umetnike, političare, uopšte u intelektualnim krugovima, a govorkalo se i da je u nju zaljubljen i Mika Antić. Legenda kaže, a potvrdila ju je sama glumica, da je veliki pesnik svoje emocije pretočio u reči i zapisao na salveti. Stupica nije želela da zadire u to da li je Mika Antić bio u nju zaljubljen i duže od te jedne večeri u kafani, 1971. godine, posle snimanja “Doručka sa đavolom”.

“To je bilo davno”, nehajno je odmahivala na pitanje o Miki u velikom intervjuu Nedeljniku. Ona, ipak, priznaje da bi ostala bez dokaza o izjavi ljubavi da taj papir, poruku od Mike Antića, nije sačuvao novinar Tika Ilić, koji je i prisustvovao razgovoru.

“Tika je prišao i pitao kakve ja to ljubavne izjave čujem, a Mika Antić je odgovorio: Ja sam zaljubljen u Miru Stupicu. Posle dve decenije mi je stigao poklon od Tike, taj papirić na kojem je Mika odmah zapisao svoje reči. Eto, veliki pesnik je bio zaljubljen u mene čitavo jedno veče”.