Mika Aleksić se tereti za petnaest krivičnih dela: Osumnjičen za osam silovanja od 2008. godine

0
screenshot/youtube*/gape

Viši sud u Beogradu odredio je večeras pritvor do 30 dana vlasniku škole glume u Beogradu Miroslavu Miki Aleksiću (68), osumnjičenom za ukupno 15 krivičnih dela, “osam silovanja i sedam dela polno uznemiravanje”.

“Osumnjičeni se tereti, da je u periodu od 2008. do 2020. godine, za izvršenje 8 krivičnih dela Silovanja iz čl. 178 KZ i 7 krivičnih dela Nedozvoljene polne radnje iz cl 183 KZ na štetu 6 oštećenih, od kojih je jedna maloletna, prema ostalim oštećenima su radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloletne i nakon punoletstva”, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Aleksiću je određen pritvor zbog okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog dela ili ako osobite okolnosti ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, saučesnike ili prikrivače, prenosi Blic.

Takođe, okolnosti ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo ili dovršiti pokušano krivično delo ili učiniti krivično delo kojim preti.

Za krivično delo koje se Aleksiću stavlja na teret propisana je kazna zatvora preko deset godina, odnosno kazna zatvora preko pet godina za krivično delo sa elementima nasilja ili mu je presudom prvostepenog suda izrečena kazna zatvora od pet godina ili teža kazna, a način izvršenja ili težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Osumnjičenom Aleksiću se stavlja na teret izvršenje 8 krivičnih dela silovanja iz člana 178 stav 3 u vezi sa stavom 1 KZ i 5 krivičnih dela nedozvoljene polne radnje iz člana 182 stav 3 u vezi sa stavom 1KZ u vezi sa članom 178 stav 1 KZ i 2 krivična dela iz člana 182 stav 3 u vezi sa stavom 1 KZ u vezi s članom 181 stav 2 KZ.

Na ovu odluku sudije, Aleksić i njegov branilac mogu da izjave žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana.

Aleksić će biti sproveden u pritvor Okružnog zatvora u Beogradu.

On je popodne negirao na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu da je seksualno napastvovao šest učenica glume u toj školi, pored ostalih i Milenu Radulović koja ga je prijavila policiji.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!