Mihajlović: Briga o zaštiti životne sredine u projektu Jadar jednako važna kao i ekonomski razvoj

2
Foto Vladimir Živojinović za Nedeljnik

(Beta) – Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas da je u realizaciji projekta „Jadar“ jednako važna zaštita životne sredine kao i ekonomski razvoj, saopštilo je to ministarstvo. 

Ona je, predsedavajući prvim sastankom novoformirane Radne grupe za implementaciju tog projekta rekla da će nova radna grupa biti mnogo aktivnija i efikasnija nego prethodna, koja je formirana pre oko tri godine

„Ono o čemu moramo da mislimo od prvog dana rada ovog tela, to je zaštita životne sredine, jer je za državu i za gradjane očuvanje životne sredine u ovom projektu jednako važno, kao i ekonomski razvoj koji će on doneti“, rekla je Mihajlovićeva.

Dodala je da je taj projekat važan ne samo za Srbiju već i za region i Evropu, obzirom na to da je reč o jedinstvenim mineralnu jadaritu.

Predstavnici  kompanije  „Rio Sava eksplorejšen“ predstavili su projekat „Jadar“ , a razmatrane su i informacije o projektu eksploatacije i prerade minerala jadarita ”Jadar” s aspekta rudarstva i energetike, zaštite životne sredine i Grada Loznice

Radnu grupu, pored predstavnika Ministarstva rudarstva i energetike, čine i predstavnici Ministarstva zaštite životne sredine, Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva privrede, Ministarstva finansija, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Razvojne agencije Srbije, Grada Loznice, Mačvanskog upravnog okruga, javnih preduzeća „Srbijagas“ , „Putevi Srbije“ i „Elektromreža Srbije“ , „Infrastrukture železnice Srbije“ , kao i kompanije „Rio Sava eksplorejšen“ .

Na sastanku radne grupe učestvovao je i šef Kancelarije Medjunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) u Beogradu Džon Jovanović.

2 KOMENTARA

  1. Pa bas ona da prica o zastiti zivotne sredine, sta je radilo njeno predhodno ministarstvo pa je Zlatibor unisten i dalje se grade
    neboderi na planini, posekli drveca, sve sam beton i to je planina kao pod zastitom a g.dja se nafatirala. Sad je dosla i drugi sektor da unisti svojom pohlepom za parama. Uzas, uzas, uzas … od drzave.

  2. А зашто није била једнако важна и у пројекту „нове топионице Бор“, какав нам је пројекат био у Панчеву, па није било једнако важно ?

Comments are closed.