“Mi smo to pokušali da razbijemo na neki naš način, balkanski, da pijemo kafu…”: Srbi iz karantina u Francuskoj sleteli u Beograd

1
Foto: Beta - Chinatopix via AP

Gotov karantin, nema zaraženih: Srbi iz Vuhana, nakon boravka u karantinu, sleteli u Beograd

Četvoro državljana Srbije je stiglo u Srbiju nakon četrnaest dana karantina u Francuskoj zbog sumnje da su bili zaraženi koronavirusom tokom boravka u Vuhanu, epicentru zaraze.

Aleksandar Kalaba, jedan od četvorice Srba koji su boravili u karantinu Eks-on Provansu u okolini Marseja, rekao je po dolasku na Aerodrom Nikola Tesla da se oseća dobro i da mu je drago što je konačno u Srbiji.

“Drago nam je što smo ovde i da se zahvalimo svima koji su brinuli, ko je zvao, da se sve ovo teškom mukom organizuje”, rekao je Kalaba, prenosi RTS.

Tokom boravka u karantinu na jugu Francuske, srpski državljani su na različite načine pokušali da prekrate vreme u izolaciji. Kako Kalaba navodi za RTS, kretanje je bilo ograničeno, nalik “nekom malom lakšem zatvoru”.

“Imate sok, vodu, kafu, ali nemate šta da radite. Mi smo to pokušali da razbijemo na neki naš način, balkanski, da pijemo kafu, sok, ali prošlo je”, rekao je Kalaba.

Kalaba je dodao da se u Vuhan više neće vraćati, ali da će ponovo raditi u Kini.

Kalaba se u karantinu sprijateljio sa još trojicom Srba sa kojima je boravio u izolaciji. Nijednog trenutka niko od njih nije pomislio da je zaražen koronavirusom, piše RTS, a prenosi Danas. Kalaba je rekao da mu je tokom boravka u Kini i u Francuskoj nedostajala porodica i dodao da jedva čeka da ode kući i druži se sa ćerkicom koja mu je nacrtala 12 crteža, prenosi RTS.

Po dolasku, sva četvorica su prošla uobičajnu zdravstvenu kontrolu na aerodromu.

1 KOMENTAR

Comments are closed.