“Čvrsto ćemo stajati uz Srbiju. Stižu maske, zaštitna odeća, respiratori…”: Kineska podrška Srbiji u borbi protiv koronavirusa

3
Ilustracija, foto Beta - Deng HuaXinhua via AP

Global tajms objavio je na Tviteru poruku portparola kineskog ministra u kojoj je rekao da će Kina čvrsto stajati uz Srbiju i poslati svu neophodnu pomoć.

“Srbija i Kina su bliski prijatelji. Čvrsto ćemo stajati uz Srbiju u borbi protiv virusa COVID-19 i obezbediti im maske, zaštitnu odeću, respiratore i drugu medicinsku opremu i tamo poslati naše medicnske ekspertske grupe”, napisao je portparol ministra spoljnih poslova Kine Geng Šuang.

Vlada Srbije juče je saopštila da su stigli testovi za detekciju virusa COVID-19 iz Kine, što je prva pomoć iz inostranstva u borbi sa virusom.

Testove za detekciju virusa COVID-19 donirala je Kineska humanitarna organizacija “Mammoth Fondation”, neprofitna humanitarna fondacija, sa centrom u kineskom gradu Šenženu koja se bavi istraživanjem genetskog inženjeringa za javno dobro.

Akciju pomoći je, kako je navedeno, koordinirala Ambasada Narodne Republike Kine u Beogradu, u saradnji sa Vladom Srbije.

U saopštenju Vlade istaknuta je zahvalnost Narodnog Republici Kini i kineskom narodu na pomoći.

3 KOMENTARA

  1. Чини ми се, у најави, велики проблем за еврофанатике, на изборима, а и ван њих.

Comments are closed.