Mesi psovao sudije posle poraza na Kupu Amerike: “Na celom turniru sudije sviraju sr.nja. Brazil kontroliše sve”

0
Foto: Profimedia

Brazil je u polufinalu Kopa Amerike pobedio Argentinu rezultatom 2:0, što je posebno isfrustriralo Lea Mesija, koji se s još jednog velikog takmičenja vraća bez osvojenog trofeja.

Mesi nije krio bes posle poraza u Belo Horizonteu, optuživši Brazilce da kontrolišu sve, uz dosta izgovorenih psovki.

Argentina, koja nije pobedila Brazil na velikom takmičenju još od 2005. godine, tražila je i dva jedanaesterca nakon prekršaja Alvesa i Artura, ali sudija iz Ekvadora Rodi Zambrano nije zatražio VAR-a, niti ih je dosudio.

“Besni smo jer igrali smo odlično, a onda završi ovako… Na celom turniru sudije sviraju sr.nja! Da, sr.nja od igranja rukom, sr.nja od prekršaja, sr.nja od penala! A sada uopšte nisu koristili VAR! Ovo je nečuveno! Nadam se da će Conmebol preduzeti nešto, ali mislim da na kraju, ipak, ništa neće biti od toga jer Brazil kontroliše sve i nije smelo da se dogodi da ispadnu. Komplikovano je to…”, besneo je Mesi posle utakmice.

“Tokom cele utakmice sudija je favorizovao Brazilce, sve sporne situacije svirao je za njih, a onda su tu bili nedosuđeni penali nad Aguerom i Otamendijem. Osećam se pokradeno…”, nabrajao je Messi i nastavio monolog:

“Valjda su se umorili od dosuđivanja penala tokom celog turnira, pa sada uopšte nisu koristili VAR u očiglednim situacijama.”

Mnogi su se pitali je li ovo možda jedna od posljednjih utakmica Lea Messija u reprezentativnom dresu. No, sljedeće godine Argentina je s Kolumbijom domaćin Copa Americe. Dojam je da će se Messi tada oprostiti od ‘gauča’, a to će mu ujedno biti i posljednja prilika da osvoji neki trofej s reprezentacijom.