Meloun prekinuo konferenciju za štampu zbog pitanja o Jokiću: “Ovo postaje malo smešno, svaki dan o tome pričamo…”

0
Foto: Profimedia

Nikola Jokić nije počeo sezonu u skladu sa očekivanjima i igra nešto lošije nego u prethodnoj sezoni kada se izborio za status najboljeg centra NBA lige.

To su primetili i novinari u Americi, a pojedinci ga, po starom dobrom običaju, ne štede. Piše se o tome šta je Jokić tokom leta jeo, šta je radio sa reprezentacijom, traže se uzroci njegovog trenutnog stanja.

Ipak, Majklu Melounu, treneru Denvera, takve priče su dozlogrdile.

On je prekinuo konferenciju za štampu jer su novinari ponovo potencirali priču o Jokiću, njegovoj agresivnosti i tome koliko šuteva uzima.

“Ovo postaje malo smešno. Svaki dan pričamo o Nikoli i njegovoj agresivnosti. Ne možemo svaki dan da se ponavljamo, kad već vrapci na grani znaju: da, ako Nikola bude agresivan mi ćemo izgledati bolje kao tim”, rekao je Meloun i napustio konferenciju za štampu.

Istina je da je Jokićevih 12 šuteva u proseku, malo za prvu zvezdu tima. Naročito kada se zna da je u prošloj sezoni bio na proseku od 15,1 šuteva a u pretprošloj 13,7 šuteva.

Međutim, trener Nagetsa je ovakvim gestom želeo da zaštiti najboljeg igrača svog tima koji je posle samo 7 kola stavljen pod veliki pritisak.