Mekalister u parlamentu: Sastanku prisustvuje i deo opozicije koja bojkotuje zasedanja

0
Foto: Tanjug

Sastanak predsedavajućeg Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvida Mekalistera i poslanika održava se u Narodnoj skupštini Srbije, a na sastanak je došao i deo opozicije koja bojkotuje rad parlamenta, preneo je N1.

Sastanku prisustvuje poslanica Demokratske stranke Gordana Čomić, poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić, šefica poslaničke grupe “Pokret za spas Srbije – Nova Srbija” Sanda Rašković Ivić koja je inače i potpredsednica Narodne stranke.

Na sastanku je i šefica opozicione poslaničke grupe Stranke moderne Srbije Tatjana Macura, koja je prekinula bojkot parlamenta.

Mekalister je na sastanak došao sa šefom delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem, a dočekao ih je zamenik šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke Vladimir Orlić.

Sastanku iz vladajuće većine, između ostalih, prisustvuju i šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević, šef poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Milorad Mijatović, poslanik Narodne seljačke stranke Marjan Rističević, poslanik Jedinstevene Srbije Petar Petrović i poslanica Saveza vojvođanskih Mađara Elvira Kovač.  

Dejvid Mekalister se prethodno sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministarkom Jadrankom Joksimović.