Megatrend: Svi naši studenti stekli su diplome na zakonit način, pa i ministar Stefanović

0
Foto: Profimedia

Univerzitet Megatrend odbacio je navode da je bilo ko od njihovih studenata stekao diplomu na nezakonit način i naveo je da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zakonito završio osnovne, magistarske i doktorske studije na tom univerzitetu, preneo je N1.

U saopštenju Univerziteta Megatrend navodi se da je studijski program koji je postojao od 1990. do 2004. godine i koji je školovao 1.054 studenta u potpunosti bio u skladu sa propisima Srbije i u skladu sa standardima obrazovanja koje nudi jedna visokoškolska ustanova.

“Osporavanjem nečijeg akademskog zvanja koji je na Univerzitetu Megatrend pohađao osnovne, master ili doktorske studije implicira da ovaj univerzitet ne posluje u zakonskim okvirima i zbog toga svi zaposleni i studenti ulažu oštar protest zbog grubih laži i narušavanja ugleda našeg Univerziteta”, naglašeno je u saopštenju.

Dodaje se da je Univerzitet Megatrend pretpeo štetu zbog političkih obračuna i navodi da “političke borbe odakle god da dolaze moraju biti razumne i bez lažnih optužbi”.

Megatrend je podsetio da je “2008. godine tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić održao predavanje na temu “Srbija, Evropa, svet”, kao i da je bivši ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić 2010. godine takođe pred više stotina studenata Megatrenda održao predavanje”.

“Šta se to promenilo za svega nekoliko godina i otkud naprasno osporavanje i unižavanje ove institucije”, upitao je Megatrend i dodao da su brojni kadrovi Demokratske stranke (DS), ali i drugih stranaka i poznate ličnosti diplomirali na tom Univerzitetu, te da se svima njima nanosi nesaglediva šteta.