“Megan se odrekla kraljevske porodice isto kao i svoga oca, sada njih povređuje”

0
Foto Profimedia

Megan Markl se “odrekla” kraljevske porodice na isti način na koji ima i oca Tomasa Markla, prema polusestri Samanti Markl koja je kritikovala vojvotkinju od Saseksa zbog “eksplozivnosti”, prenosi Ekspres.

Megan Markl i princ Hari najavili su da će odstupiti kao stariji kraljevski članovi i da planiraju provesti svoje vreme između Velike Britanije i Severne Amerike. Samanta Markl tvrdi da kraljevska porodica doživljava isti “nepravedni tretman” koji je Tomas Markl doživeo od Megan.

Govoreći sa Denom Vutonom na radiju, gospođa Markl je rekla: „Meni je to stvarno ludo, paralelno sa idejom da im se nije svidelo da mediji o njima pričaju. Ne vole uopšte da mediji pročaju o njima. Oni žele privatnost, ali navodno smo čuli za neko provlačenje kroz blato usmereno prema kraljevskoj porodici. Ova ideja ‘ako ne dobijemo ono što želimo, napravićemo eksplozivni intervju’. Ne znamo koliko je verovatno, ali to se čini tako.”

Ona je nastavila: „Jedina stvar koje je bila spremna da se odrekne, oca koji joj je dao sve, ona to radi i kraljevskoj porodici i tako javno govori o tome i kako je poznato daće eksplozivni intervju. Mislim da je bilo toliko otrovno ili krajnje neprimereno s obzirom na to da joj je pružena neverovatna prilika i da je dobrodošla u njihovu porodicu. To sve nema smisla i čini se da možda kraljevska porodica doživljava istu povredu i šok i nepravedan tretman kao i moj otac”, rekla je Samanta Markl.

Britanski princ Hari i njegova supruga Megan Markl neće više koristiti kraljevske titule i neće više primati novac iz javnih fondova za obavljanje kraljevskih dužnosti, saopštila je Bakingemska palata.

Kako javljaju britanski mediji njima će ostati titule vojvode i vojvotkinje od Saseksa, koje će moći od sada da koriste iza svog imena, od sada kao Hari, vojvoda od Saseksa i Megan, vojvotkinja od Saseksa.

Oni nameravaju da vrate 2,4 miliona funti koliko je iz državnog budžeta utrošeno na revoniranje njiihove kuće (“Frogmor kotidž”), koja će ostati njihov britanski dom.

BBC piše da više neće formalno predstavljati kraljicu, dok Dejli mejl prenosi da će moći da sklapaju slobodno komercijalne ugovore, ali su oni sami rekli da će se ograničiti i pridržavati “vrednosti monarhije”.

“Ovaj novi model stupa na snagu od proleća 2020. godine”, stoji između ostalog u saopštenju Bakingemske palate.